Jdi na obsah Jdi na menu
 

Aktuálně

Příspěvky

Výtvarný obor ZUŠ pořádá 28. 4. 2023 v 17:00 hodin vernisáž

17. 4. 2023

Přijměte pozvání na výstavu našich výtvarníků

vystava-vytvarniku--1-.jpg

 

Absolventský koncert 27. 4. 2023 v 18:00 hodin

17. 4. 2023

Srdečně Vás zveme na koncert našich hudebních absolventů I. stupně.

absolventsky-koncert--1-.jpg

 

Příspěvky SRPŠ

19. 10. 2022

Vážení rodiče,

v letošním školním roce jsme přistoupili k výběru příspěvků SRPŠ již pouze bezhotovostní formou. Výše příspěvku je 150,- Kč za žáka bez ohledu na to, kolik oborů/nástrojů/ u nás studuje. Výše příspěvku je dlouhodobě neměnný. S výběrem máme jednu jedinou komplikaci. Nemůžeme ji vybírat "najednou", neboť si banka (Moneta Money Bank) účtuje poplatky za více jak 100 příchozích plateb měsíčně. Jak asi tušíte, největší nápor na přijaté platby je každoročně právě jen v září, říjnu a listopadu. Další příjmy do SRPŠ jsou během celého roku sporadické. Z tohoto důvodu přistupujeme tedy k výběru plateb na etapy. Posíláme tak rodičům žáků žádosti o platby postupně.

Z vašeho příspěvku se hradí např. výroba absolventského tabla, květiny na koncertech, občerstvení pro účinkující na dopoledních vystoupení pro ZŠ a MŠ, fotografování na významných koncertech, představeních a výstavách. Dále je z těchto finančních prostředků nakupován nový notový materiál, kostýmy a rekvizity pro tanečníky a jsou rovněž dokupovány nejrůznější pomůcky pro žáky VO.
SRPŠ také vyplácí výhry ve školních kolech soutěží ZUŠ. Hradí dětem cestovní výlohy (dopravu, stravu, ubytování) na vyšších kolech soutěží (okresní, krajské, celostátní), výstavy, koncerty… Kromě těchto "drobných" věcí výbor SRPŠ žádá každoročně Město Jablonné nad Orlicí o příspěvek na nájmy a energie na akce, které pořádáme v kině.

Výbor SRPŠ dělá svou práci bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu. Maminky z výboru můžete vidět při významných koncertech, výstavách, vystoupeních, kde pomáhají v šatně, s občerstvením, s organizováním a pomáhají dekorovat absolventy… Veškeré Vámi zaplacené příspěvky jsou směřovány pouze pro potřeby žáků ZUŠ.

Předem vám děkuji o včasné proplacení příspěvku SRPŠ.

David Serbousek, ředitel ZUŠ

 

Shrnutí všech informacích spojených se začátkem školního roku 2022/2023

1. 9. 2022

Vážení rodiče, žáci,

přináším Vám shrnutí všech důležitých informací ze slavnostního zahájení školního roku.

Nově přijatí žáci hudebního oboru jsou zařazeni do PHV, nebo do 1.A ročníku hudební nauky;
nově přijatí žáci VO nastoupí do PVT1, nebo do 1. ročníku;
nově přijatí tanečníci nastoupí do PTV1 nebo PTV2. Pozor prosím, nastala chyba v rozvrhu hodin skupiny PTV 1. + 2 . na webu školy i ve vývěsce před ZUŠ.

Dnes jsme již poslali rodičům elektronicky žádost o platbu úplaty za vzdělávání tzv. školné. Splatnost školného za I. pololetí je 15. 9. 2022. Prosím dbejte na to, abyste zadali správné číslo účtu a správný variabilní symbol. Vzhledem k všeobecnému zdražování nebudeme (jako v minulých letech) poskytovat slevy na studující sourozence atd.

Rodiče žáků, kteří mají půjčený ze ZUŠ nástroj, budou během měsíce září elektronicky vyzváni k platbě půjčovného. Prosím rodiče o jistou míru shovívavosti. Menší nástroj se musí vyzkoušet, vyměnit za větší, rodič musí podepsat propůjčovací list a teprve na základě tohoto listu paní hospodářka bude posílat výzvu k elektronické platbě.

Naše ZUŠ mnoho let spolupracujeme s nadací Livie a Václava Klausových. Tato nadace je schopna pokrýt větší část nákladů žadatele na naše školné Žáci, kteří budou žádat Nadaci Klausových o příspěvek na školné, musí odevzdat žádosti v ZUŠ nejpozději do pondělí  5. 9. 2022. Příspěvky jsou omezeny pro žáky 2. - 9. tříd (kvarty osmiletého gymnázia) do max. výše 1300,- Kč/pololetí. Formuláře jsou k dispozici u učitelů. POZOR - je třeba doložit sociální situaci rodiny - projekt je určen příjemcům přídavků na dítě nebo pomoci v hmotné nouzi. Loni jsme žádali v jednom případě a dotaci nám po dlouhé době nepřiznali.

Příspěvky SRPŠ se budou vybírat od 1. 9. 2022 do 30. 11. 2022. Výše příspěvku na tento školní rok činí 150,- Kč/žák bez ohledu na počet oborů/nástrojů, které studuje. Žádost o platbu odejde ze ZUŠ elektronicky. Vzhledem k tomu, že banka spolkům zpoplatňuje  příchozí platby na účet od 100 přijatých plateb, budou platby rodičům odeslány postupně po měsících podle abecedy.  Jiné číslo účtu má ZUŠ a jiné číslo účtu má SRPŠ. Prosím nepoplést.

V letošním roce bychom chtěli do výboru SRPŠ nalákat více maminek, aby nám pomohli se spoluorganizováním jednotlivých akcí školy. Ve výboru SRPŠ nám dochází postupně ke generační výměně a byli bychom rádi za jakoukoliv podporu a pomoc.

Všechny kolektivní předměty HO se budou vyučovat od pondělí 6. 9. 2022 - tedy PHV, hudební nauka, soubory, komorní hry, orchestr…;
výtvarný obor zahájí svou výuku podle svého rozvrhu od pondělí 6. 9. 2022;
taneční obor zahájí svou výuku podle svého rozvrhu od pondělí 6. 9. 2022.

Ještě tu mám poznámku od paní uklízečky. Všechny zapomenuté věci z minulého školního roku (přezůvky, helmy, sáčky s bačkorami, mikiny, čepice) jsou uloženy v bedně v šatně žáků v hlavní budově. Je toho tam tolik, že bychom i mohli otevřít second hand ;-)

Školu máme dětmi (žáky) doslova naplněnou po strop. Vy, co jste se do ZUŠky dostali jste byly opravdu ti šťastnější. Těm co zůstali za pomyslnými branami školy nabízíme studium v rámci doplňkové činnosti školy. Naše nabídka je zatím pouze uchazeče po výtvarném a tanečním umění. Připravili jsme taneční kurz MINI baletka a výtvarný kurz. Pokud chcete své dítě přihlásit na tyto kurzy, vyplňte si přihlášku. V tuto chvíli jednáme i o kurzu paličkování nejen pro děti, ale i pro dospělé. Cena kurzů je 1.200,- Kč.

Důležitá věc na závěr - informujte nás prosím o jakékoliv změně ve zdravotním stavu Vašeho dítěte, o změně trvalého bydliště, emailové adrese nebo tel. čísla.

Přeji všem úspěšný start do nového školního roku a hlavně pevné zdraví.

S pozdravem David Serbousek, ředitel ZUŠ

 

Kurzy v rámci doplňkové činnosti

31. 8. 2022

Vážení rodiče, žáci,

jelikož z kapacitních důvodů už do ZUŠ nemůžeme do vzít nikoho, věnujte prosím pozornost našim kurzům, které otevíráme v rámci doplňkové činnosti ZUŠ.


David Serbousek, ředitel ZUŠ

 

Slavnostní zahájení školního roku

30. 8. 2022

Vážení rodiče, milí žáci,

slavnostní zahájení školního roku 2022/2023 proběhne dne 1. 9. 2022 ve 13:00 hodin v sále kina v Jablonném nad Orlicí. Zde se rodiče dozví nejnovější a nejaktuálnější informace ze školy. Po zahájení si budou žáci domluvit se svými vyučujícími rozvrhy hodin.

Kolektivní rozvrhy jsou zveřejněny zde

Domluva rozvrhů učitelů, kteří nebudou přítomni na zahájení:

  • Benová Irena        2. 9. ve 13:00 hodin v uč. č. 5
  • Dušková Veronika    2. 9. ve 14:00 hodin v uč. č. 6
  • Hlaváč Jan        bude rozvrhy domlouvat telefonicky, výuka již od 5. 9.
  • Martincová Michaela    2. 9. v sále ZUŠ ve 14:00 hodin
  • Tvrdý Lukáš        2. 9. v 15:30 hodin v učebně bicích ve staré škole

Přeji Vám úspěšný start do nového školního roku.

S pozdravem David Serbousek, ředitel ZUŠ

slavnostni-zahajeni-skolniho-roku-20222023.jpg

 

Novinky ze ZUŠ

23. 8. 2022

Dobrý den vážení rodiče, milí žáci,

konečně se nám podařilo zajistit pro všechny obory a předměty kvalifikované pedagogy. Změny vyučujících nastanou v předmětech:

housle
kytara
bicí
klarinet/saxofon

Odcházejícími učiteli jsou Milada Černohousová, Barbora Dolečková Kapalčíková, Hana Hylská,  Daniel Jeníček a Martina Hřebíčková.

Všem učitelům děkuji za jejich skvěle odvedenou práci a v budoucích rolích a zaměstnáních jim přeji hlavně hodně zdraví a úspěchů.

David Serbousek, ředitel ZUŠ

 

Fotky z našich akcí

23. 8. 2022

Dobrý den,

všechny fotografie z našich letošních akcí najdete na následujícím odkazu. Jsou tam všechny a v plné kvalitě.

https://www.zonerama.com/zusjablonne/514482

Postupně na toto úložiště nahráváme i fotografie z minulých let. Estránky bohužel neumožňují nahrání neomezeného množství fotografií a rovněž nedovolují nahrát fotky vyšší kvality.

Děkuji za pochopení.

David Serbousek - ředitel ZUŠ