Jdi na obsah Jdi na menu
 

Transparentní účet

Do klavírní třídy jsme před 20 lety koupili stařičký repasovaný klavír, který nám mnoho let dobře sloužil. Nyní už mu definitivně došly síly.

Mnoho let se nějakým způsobem snažíme dojít k novému nástroji. Šetříme peníze na našem investičním fondu, oslovujeme pravidelně starosty okolních obcí o příspěvek na provoz školy, abychom alespoň něco ušetřili. Dokonce jsme založili i transparentní účet, kde shromažďujeme korunky od dárců a sami tam ukládáme peníze z našich vystoupení a sbírek.

Na podzim roku 2020 jsme oslovili nadaci Karel Komárek Family Foundation, která koupila za 5,3 milionů Kč od tradičního českého výrobce firmy PETROF 8 pianin a 3 klavíry odmítnutých čínským klientem. Nástroje se nadace rozhodla věnovat českým školám. Ze 152 žádostí obdržených v rámci grantové výzvy odborná komise vybrala 56 žadatelů, u kterých vyhodnotila jasnou potřebnost získat nové pianino. My jsme nadaci oslovili a požádali je o možnost získat nový nástroj. Na základě zaslaných dokladů, motivačního dopisu jsme nakonec uspěli mezi prvními 11 zájemci. 24. 11. 2020 jsme na online tiskové konferenci slyšeli i jméno ZUŠ Jablonné nad Orlicí. Nadaci Karel Komárek Family Foundation za nové pianino v hodnotě 219.000,- Kč moc děkujeme.

Náš stařičký klavír z klavírní třídy jsme nahradili pianinem. Stále máme ovšem potřebu vyměnit náš historický klavír (cca 80 let) v našem koncertním sále. Tam bychom rádi koupili nový kvalitní nástroj, protože klavír je srdcem naší školy. Možná se ptáte, nač potřebujeme nový klavír? Vy také asi nejezdíte v současném provozu takto starým automobilem nebo vlakem. O letadle ani nemluvím... A pokud takto cestujete, jste asi obdivováni, ale ne za praktičnost, spolehlivost a pohodlí, ale spíše jste obdivováni za odvahu.

Na klavír v sále ZUŠ hraje mnoho sólových hráčů. Také pomáhá doprovázet ostatní hudebníky na koncertech, jež jsou vrcholem naší umělecké snahy. Našim cílem je pořídit žákům kvalitní hudební nástroj, na který se jim bude dobře hrát a díky kterému se nebudou muset bát vystoupení před rodiči a spolužáky. Novým nástrojem chceme ocenit jejich usilovnou práci a dopřát jim důležitý a jedinečný pocit. Pocit úspěchu. 


Máš-li dobré klavírní křídlo, s lehkostí zahraješ každé umělecké dílo.

Děkujeme za každý Váš dar. Číslo transparentního účtu: 228715213/0600


Zde se můžete podívat na aktuální zůstatek našeho transparentního účtu.

klavir-je-srdcem-nasi-skoly.jpg